Ez az oldal nem az Oriflame hivatalos oldala!

Szabóné Vörös Edit vagyok, szeretettel üdvözlök mindenkit ORIFLAME szépségtanácsadó oldalamon! Szeretném, ha megismerkednél az ORIFLAME csodálatos világával!

Klubtagsági kártya

Szeretnél havonta több ezer forintot spórolni? Ha Oriflame klubtagsági kártyát igényelsz 30% árrés kedvezménnyel vásárolhatsz természetes kozmetikumokat!
Kizárólag klubtagok tudnak pontokat gyűjteni. Minden termék vásárlásakor pontokat kapsz, amiket több ezer forint értékű ajándékokra lehet beváltani.
A klubtagsági kártya semmilyen kötelezettséggel nem jár, nincs kötelező rendelés!
Igényelj Te is klubkártyát, a jelentkezés után emailben megírom milyen lehetőségek, ajándékok vannak!
A klubtagság igénylése jelenleg egyszeri 1000Ft.

Testsúlyszabályozás



Wellness csomag nőknek
Wellness csomag férfiaknak
Eper/Vanília ízesítésű italpor
Testsúlyszabályozás - test-tömmeg index
Omega3 zsírtartalmú étrendkiegészítő kapszula
Svéd antioxidáns étrend kiegészítő kapszula
Bőrápolás belülről

Testsúlyszabályozás

Hogyan fogyjon le egészségesen és természetes módon?  

Mindannyian tudjuk, hogy a testsúlyvesztéshez több energiát kell felhasználnunk, mint amennyit beviszünk. Ahhoz azonban, hogy a szervezetünk energikus, fitt és egészséges legyen, gondoskodnunk kell a létfontosságú tápanyagokról is. Az emberek a világon mindenütt ugyanabból az okból válnak túlsúlyossá: sok kalóriabevitel, egészségtelen táplálkozás, helytelen életvitel („ülő életmód") és genetikai adottságok. Bár génjeinket nem tudjuk megváltoztatni, a környezetünket, az életmódunkat és a táplálkozásunkat képesek vagyunk befolyásolni.
Testsúlyunk annak függvényében alakul, hogy mennyi kalóriát juttatunk be a szervezetünkbe, és hogy ebből a testünk mennyit raktároz, illetve mennyit éget el. Ha az a cél, hogy megtartsuk a súlyunkat, akkor a bevitt energiának (kalória) meg kell egyeznie a leadott energiával (kalóriával). Az elégetett kalóriamennyiség egyrészt függ a genetikai adottságainktól, másrészt a fizikai aktivitás mértékétől, illetve az úgynevezett nyugalmi energiafelhasználástól (ez az a kalóriamennyiség, amit a szervezetünk a pihenés során éget el). Nyilvánvaló, hogy akkor fogunk fogyni, ha több kalóriát égetünk el, mint amennyit táplálékkal beviszünk.
De a bevitt kalóriamennyiség csökkentése önmagában még kevés. Ebben az esetben ugyanis a szervezet éhezés üzemmódba kapcsol, az anyagcsere lelassul, így hiába eszünk kevesebbet, nem leszünk képesek elégetni a szükséges kalóriamennyiséget. A kevesebb kalóriabevitel, valamint a fontos tápanyagokat tartalmazó, kiegyensúlyozott étrend (fehérjék, jó zsírok és jó szénhidrátok, elegendő mennyiségű vitamin, ásványi anyagok és rostok) mellett tehát elengedhetetlen a testmozgás.
A Wellness by Oriflame Eper-/vanília ízesítésű italpora egy teljes értékű tápanyag, amely hét különböző, természetes forrásból nyert, nélkülözhetetlen tápanyaggal látja el a szervezetet. Stabilan tartja a vércukorszintet és minimális a kalóriatartalma. Az Eper-/vanília ízesítésű italporból készült ital és persze némi testedzés biztosítja a jó közérzetet és fogyást is eredményez.
A sikeres fogyás érdekében kövesse az Oriflame egészséges és természetes testsúlyvesztési módszerét!

Néhány jó tanács az egészséges fogyással kapcsolatban:


1. Iktassa ki étrendjéből a finomított élelmiszereket (fehér tészta, fehér kenyér és fehér rizs), a zsíros és előre csomagolt élelmiszereket (például pizza és hamburger), továbbá a hidrogenizált zsírokat, amelyek elsősorban a margarinban, a süteményekben, a sült ételekben, a pattogatott kukoricában, a péksüteményekben és sós süteményekben találhatók meg.
2. Fogyasszon laktató, de energiában szegény ételeket, például zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű táplálékokat, zabpelyhet, barna rizst, hüvelyeseket (lencse, bab stb.)!
3. Csökkentse az ételadagok mennyiségét!
4. Ne teljen el túl sok idő az egyes étkezések között! Ha ugyanis több mint 4 óra telik el két étkezés között, jó eséllyel nő a kalóriabevitel, mivel valószínű, hogy kevésbé jó minőségű ételeket fogunk fogyasztani: zsírosabb, cukrosabb ételeket választunk és több alkoholt iszunk.
5. Egyen lassan! Az agynak 10-20 percre van szüksége ahhoz, hogy érzékelje a táplálék bejutását a szervezetbe. Rágjon meg minden falatot alaposan, és evés közben néha tegye le az evőeszközt.
6. Szervezze meg étkezéseit! Igyekezzen mindennap ugyanazokban az időpontokban enni.
7. Sportoljon! Gyorsítsa fel az anyagcseréjét, növelje izmai arányát. Naponta mozogjon: ússzon, kerékpározzon, teniszezzen, játsszon a gyerekeivel, vagy végezzen bármilyen más testmozgást, amiben örömét leli.
8.  Csökkentse a stresszt! A lehangolt, borúlátó emberek hajlamosak a túlevésre.
9. Aludjon eleget, legalább 7 órát! Ha ennél kevesebbet alszik, megváltozik az éhséget és az étvágyat szabályozó hormonok szintje. A fáradtság ráadásul másnap elveheti a kedvét a testedzéstől.

Milyen alapvető tápanyagokra van szükségünk ahhoz, hogy egészségesek maradjunk?

A szervezet megfelelő működéséhez és az egészség fenntartásához szükséges, alapvető tápanyagok egy részét a szervezet nem vagy nem elegendő mennyiségben képes előállítani.
Önmagában egyik étel sem tudja biztosítani az összes alapvető tápanyagot ahhoz, hogy megőrizzük az egészségünket, ezért az optimális tápanyagbevitel titka a változatos élelmiszereket magában foglaló, kiegyensúlyozott táplálkozás. Csak úgy őrizhetjük meg egészségünket, ha ételeink tartalmazzák az alábbi tápanyagokat:
1. Fehérjék - testünk sejtjeinek fő alkotóelemei. Ezek építik fel a szöveteket és regenerálják a sejteket. Támogatják az immunrendszert, fokozzák az erőnlétet és - a zsírsavakkal együtt - felépítik a sejtmembránok szilárd szerkezetét. Egészséges fehérjeforrások: sovány húsok, bőr nélküli csirkehús, hal, tojásfehérje, babfélék, magok, zsírszegény tej és joghurt.
2. Zsírok - a test fő energiaraktározói. A zsírok felszívódása nélkül a zsírban oldódó vitaminok felszívódása is lehetetlen lenne. Az étel zsírtartalma biztosítja azokat az alapvető zsírsavakat, amelyeket a szervezet nem tud előállítani. Ezek a normális növekedéshez és fejlődéshez, valamint bizonyos hormonok előállításához szükségesek. Néhány zsírszármazék káros az emberi egészségre, ilyenek a telített zsírok (megtalálhatók húsokban, vajban, zsíros tejben és sajtban) és a transzzsírok (megtalálhatók a hidrogénezett élelmiszerekben: margarinokban, csomagolt ropogtatnivalókban és a pékárukban). Ezek növelik a szervezetben a káros koleszterin és a triglicerid szintjét. A halakban, növényi olajokban, magvakban és teljes kiőrlésű gabonákban lévő telítetlen zsíroknak viszont jótékony hatásuk van. A telítetlen zsírok két típusát különböztetjük meg: a többszörösen telítetlen és az egyszeresen telítetlen zsírokat. Többszörösen telítetlen zsírok például az Omega 6 és az Omega 3.
A nélkülözhetetlen Omega 3-zsírsav megtalálható a magas zsírtartalmú halakban, például a lazacban, a makrélában és a szardíniában. Az Omega 6- és az Omega 3-zsírsavat optimális esetben egyenlő arányban kellene a szervezetbe juttatni, de manapság ez az arány valójában 15:1. Ezért nagyon fontos, hogy hetente legalább 3-4 alkalommal fogyasszunk halat, vagy egészítsük ki étkezéseinket Omega 3-halolajjal. Az Omega 3-zsírsavak segítik a szív- és érrendszer egészséges működését, az agy fejlődését és egészségessé teszik a bőrt. Az Omega 3-zsírsavaknak hatékony gyulladáscsökkentő hatásuk is van. Az egyszeresen telítetlen zsírok forrásai az olívaolaj, a repceolaj, a napraforgóolaj, a különböző magvak, az avokádó és az olívabogyó.
3. Szénhidrátok - a test legfontosabb energiaforrása és az agy nélkülözhetetlen üzemanyaga. Mértékegysége a kilokalória (kcal). Az egyszerű szénhidrátok egy vagy kettő, az összetett szénhidrátok pedig sok cukormolekulából épülnek fel. Az egyszerű szénhidrátok emésztése gyorsabb, és gyorsabban is emelik meg a vércukorszintet. Ez az évek múlásával akár veszélyes is lehet, mivel a hasnyálmirigy elveszítheti inzulintermelő képességét. Az összetett szénhidrátok emésztése és felszívódása hosszabb időt vesz igénybe, így ezek fokozatosan emelik meg a vércukorszintet. A főbb szénhidrátforrások a következők: teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér és gabonapehely, zöldségek, hüvelyesek és gyümölcsök.
4. Rostok - fellelhetők gyümölcsökben, zöldségekben és teljes kiőrlésű gabonában. Az oldható rostok vízben oldódnak, és a lassú megemésztődés miatt kialakuló teltségérzet segít a testsúly megőrzésében. Csökkentik a káros koleszterin szintjét és szabályozzák a vércukorszintet. Az oldhatatlan rostok nem oldódnak vízben. Eltávolítják a vastagbélből a mérgező salakanyagot, így segítenek a szorulás kialakulásának megelőzésében.
5. Vitaminok - a szervezet számára létfontosságú anyagok. Fontosak az immunrendszer erősítésében, támogatják az egészséges növekedést és fejlődést. Fontos a szerepük abban, hogy a szervezet energiává alakítsa a szénhidrátokat, a fehérjéket és a zsírokat. A vitaminok és az ásványi anyagok leginkább a gyümölcsökben, a zöldségekben, a sovány húsokban, a szárnyasokban, a tojásban, a halakban és a tejtermékekben találhatók meg. A zöldségek és a gyümölcsök közül is fogyassza inkább a sötétebb, erőteljesebb színűeket: a sötétzöld vagy leveles zöldségeket (sötétzöld saláták, brokkoli, spenót); a citrom- vagy a narancssárga gyümölcsöket és zöldségeket (sárgarépa, sárgadinnye, nektarin); a piros gyümölcsöket és zöldségeket (eper, paradicsom, piros színű paprika); a hüvelyeseket (lencse, bab) és a citrusféléket (narancs, grépfrút, citrom, kivi). Ha elegendő mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt, szervezete hozzájut az összes szükséges vitaminhoz, ásványi anyaghoz és antioxidánshoz. Ezek védik a sejteket és a szöveteket a szabad gyökök káros hatásaival szemben.
6. Ásványi anyagok - sem hő, sem levegő, sem sav hatására nem bomlanak le. A vizekben, a földben és az általunk elfogyasztott növényekben, halakban és állatokban egyaránt megtalálhatók. A szervezet szinte valamennyi működési folyamatához szükségesek: a csontok, a fogak, az izmok növekedéséhez és fejlődéséhez, a szív és az agy működéséhez, a sejtmegújuláshoz, a vérképzéshez, a hidratációhoz, a zsírégetéshez stb.
7. Víz - szervezetünk legfontosabb tápanyaga. Egy felnőtt szervezet 40-60%-a víz. Testünk minden egyes élő sejtjének vízre van szüksége a táplálkozáshoz. A víz szállítja a tápanyagokat és üríti ki a méreganyagokat, a víz szigetel és hűt is.

Testsúlycsökkentés az Italporok segítségével

Mit jelent az egészséges testsúlyszabályozás?

Az egészséges testsúlyszabályozás nem más, mint feldolgozott szénhidrátokban szegény, viszont fehérjékben gazdag, kiegyensúlyozott táplálkozás. A szervezet működése szempontjából fontos továbbá a jó zsírok, illetve a vitaminok és ásványi anyagok rendszeres fogyasztása. Az Eper-/vanília ízesítésű italpor a fentiek megvalósulását segítő, hatékony táplálék-kiegészítő. A készítmény három kiváló fehérjeforrást, Omega 3- és Omega 6-zsírsavakat, hasznos szénhidrátokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat tartalmazó, szabadalmaztatott és egyedülálló receptúrán alapul. Ezen létfontosságú összetevők optimális arányú keveréke segíti a sejtműködést, biztosítja a jóllakottság érzését és hozzájárul az egészséges testsúlyszabályozáshoz.
A helyesen megválasztott ételek, a jó minőségű táplálkozás kiegészítéseként fogyasztott Eper-/vanília ízesítésű italpor mellett a fizikai aktivitásra is kiemelt figyelmet kell fordítani. Napi 30 percnyi séta segít a testsúly megtartásában és az anyagcserét is fokozza! A mozgás ráadásul karbantartja az izmainkat is, ami azért fontos, mert minél több az izom, annál több kalóriát éget el a szervezetünk. A megfelelő tápanyag-bevitel és a fizikai aktivitás tehát az egészséges testsúlymegtartás két alappillére. A kettő együtt biztosítja az optimális testsúlyt, a jó közérzetet és a hosszú, boldog életet.

Természetes testsúlymegtartás útjaTM


A Wellness-út egy egyedülálló egészségmegőrző módszer, amely segít a testsúly csökkentésében és az eredmény hosszú távon történő megtartásában. Ez az út nem azt jelenti, hogy le kellene mondania az evés élvezetéről. Sokkal inkább arról szól, hogy hatékonyan változzon meg az Ön életmódja, és módosuljanak a táplálkozási szokásai azáltal, hogy kevesebb kalóriát juttat a szervezetébe, viszont több kalóriát éget el.
Reális fogyási célját a BMI-mutató segítségével határozza meg! Válassza ki a céljának megfelelő irányt:
* BMI = ( Body Mass Index) testtömegindex, amely megmutatja a testsúly és a testmagasság arányát (relatív súly).

rosavag.jpg 10px.jpg Turbó fogyás útja (BMI > 30)
Drasztikus életmódváltás, gyors fogyással kombinálva.(Maximum két hétig tartható, aztán térjen át a Természetes testsúlyvesztés útjára.)
gronvag.jpg Természetes testsúlyvesztés útja (BMI 25-29,9)
Az életmódváltás kíméletes formája, alkalmazása a súlyvesztés és a testsúly hosszú távon történő megtartása céljából javasolt.
blavag.jpg Egészséges életmód útja (BMI < 25)
A legfontosabb célok a tápanyag-bevitel optimalizálása, a testmozgás hatékonyságának fokozása, a szervezet energizálása és a koncentráció hosszú távon történő fenntartása, a testsúlyvesztés viszont nem elsődleges szempont.
oriflame-ditke
 forrás :  http://hu.oriflame.com/
Eredmény: Érezze sokkal jobban magát a bőrében - kívül- belül! Valósítsa meg a testsúlyával kapcsolatos céljait! Élvezze életminősége pozitív irányú változását, és örüljön barátai és családja sikereinek is!


Eper/Vanília ízesítésű italpor és az egészséges táplálkozásra vonatkozó tanácsok együttes hatása: túlsúlyos személyek részvételével végzett, 2 éven át tartó kísérlet eredményei.


A tanulmány célja annak vizsgálata, hogy elhízott emberek  Eper/Vanília - ízesítésű italpor fogyasztása illetve életmód-változtatása eredményez – e súlycsökkenést, egészségjavulást (vérvételi adatok szerint mérve) illetve életminőségbeli javulást.
A vizsgálat első évében 12 felnőtt, 8 nő és 4 férfi vett részt a felmérésben, akiknek testtömeg indexük több mint 30, átlag életkoruk pedig 43 volt.  A program keretében naponta fogyasztottak Eper/Vanília - ízesítésű italport, valamint egy életmód tanácsadó rendszeresen ellátta őket egészséges életmódra vonatkozó tanácsokkal. A 12 résztvevőből 9-en folytatták második évben is a programot.
A tanulmány azt mutatta, hogy amennyiben az alanynak magas az inzulin szintje, nem tudott fogyni, viszont amint az inzulin szint csökkent a fogyás is megkezdődött.  A résztvevőknél rendszeresen végeztek vérvizsgálatot, vérnyomás-, illetve súlymérést, derék és csipő bőség ellenőrzést. Az ún. Vizuális Analóg Skálát használtak az alany önértékeléséhez, amely a cukor iránti éhséget, energia szintet, az alvási szokások megváltozását, a fizikai teljesítőképességet (gyakorlatok száma) és az általános közérzetet vizsgálta. 
Az első év végén a súlycsökkenés átlagban 9,4kg volt. A tanulmányok többsége súlynövekedésről számol be a fogyókúrák második évében, viszont ezek a vizsgálati eredmények-, ha lelassult mértékben is-, de további fogyást mutatnak. A második év után az átlag súlycsökkenés 13,6kg volt. Mindkét évben, a súlycsökkenés eredményeként a vérnyomás csökkenése figyelhető meg, Az inzulin szint 14.4mU/L ről 9.0mU/L-ra csökkent és CRP (C-reaktív protein) -, ami a gyulladás mértékét mutatja a szervezetben és elhízás esetén általában magas – , jelentősen csökkent. A páciensek önértékelése szerint az általános közérzetük, fizikai teljesítőképességük (gyakorlatok száma) és energia szintjük jelentősen javult, míg az édesség illetve cukor iránti éhségük csökkent.
Összegzésképpen elmondható, hogy az Eper/Vanília - ízesítésű italpor rendszeres fogyasztása valamint az életmód – váltás,  az elhízott embereknél jelentős súlycsökkenést eredményezett.
NBS_graph.gif
 forrás :  http://hu.oriflame.com/